شناخت امام زمان (عج)

محتوای مهدوی

شناخت امام زمان (عج)

محتوای مهدوی

شناخت امام زمان (عج)

جهت دانلود اپلیکیشن شناخت امام زمان (عج) در سایت بازار و مایکت اقدام نمایید.

۵۹ مطلب در آذر ۱۴۰۳ ثبت شده است

"نکته ای که باید مورد توجه قرار گیرد این است که: میان "انتظار ظهور" و "اعتقاد به ظهور" تفاوت بسیاری وجود دارد. زیرا همه شیعیان بلکه بسیاری از ملت های دیگر جهان به ظهور مُصلحی که سرانجام سراسر جهان را پر از عدل و داد کند اعتقاد دارند، ولی همه آنانی که اعتقاد به این حقیقت دارند در انتظار تحقّق آن نیستند!

کسی منتظر ظهور امام زمان میباشد که علاوه بر اعتقاد، امید و انتظار درک آن زمان را نیز داشته باشد و بر اساس انتظار و امید، عمل نماید. تمام روایاتی که مسأله انتظار در آنها ستوده شده است بر لزوم امیدواری و امکان وقوع و درک ظهور امام عصر دلالت میکند"

مقدمه کتاب "صحیفه مهدیه"

یعنی این تفکر که در دوران زندگی ما آن محبوب دلها ظهور نخواهد کرد، ممنوع!

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

ما مسلمانان مخصوصا شیعیان می گوییم «دوره سعادت بشری» آن عصری است که دوره عدل کامل است یعنی عصر ظهور حضرت حجت؛ آن دوره که اولین مشخصه اش اینست که دوره حکومت عقل است یعنی دوره ای که در آن، علم، اسیر و برده نیست.

اسلام و مقتضیات زمان ج۱ ص۵۰

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

در پیروی و وفاداری و دلبستگی به امام زمان آنگونه باش که خدا و رسول خدا و پدران آنحضرت و خود او از تو می خواهند. هنگامی که نمازهای حاجت را به جا می آوری، حوایج آن بزرگوار را بر خواسته های خود مقدّم بدار. صدقه دادن از سوی آن جناب را بیش از صدقه دادن از سوی خودت و عزیزانت قرار بده. دعا برای ایشان را بر خودت مقدّم بدار.

خلاصه در هر کار خیری وفای به حق آن بزرگوار را مُقدّم بدار، زیرا اینکار سبب احسان و توجه بیشتر ایشان به تو میشود.

کتاب کشف المحجه ص ۱۵۱

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

بدان که غربت دو معنی دارد:

1. دوری از خاندان و وطن و شهر.

2. کمیِ یاوران.

و امام زمان به هر دو معنی غریب است. پس ای بندگان خدا یاری اش کنید؛ ای بندگان خدا کمکش کنید...

کتاب مکیال المکارم ج۱ ص۱۷۹

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

امام زمان (عج) به خاطر گناهان و به خاطر اعمال [بد] ما است که [بیش از] هزار سال در بیابان ها دربه در و خائف است. سبب غیبت امام زمان ارواحنا فداه خود ما هستیم، زیرا دستمان به او نمی رسد، و گرنه اگر در میان ما بیاید و ظاهر شود، چه کسی او را می کُشد؟! آیا جنّیان او را می کُشند یا ما انسان ها؟! ما پیش تر و در طول تاریخ ائمه امتحان خود را پس داده ایم...

شاید از بعضی از روایات استفاده شود که عمر حضرت حجت در پس از ظهور زیاد نباشد، لذا بعضی از منتظرانِ حضرت، از این جهت ناراحتند اما فکر نمی کنند که یک روز (حکومت و زندگی با آن حضرت) به سالها می ارزد.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

کدام تقوا ما را به ظهور نزدیک میکند؟ فقط نماز اول وقت و کارهای خوبِ فردی؟ اگر میلیون ها نفر از اینگونه افراد خوب در کنار هم زندگی کنند، تا وقتی در زندگی دسته جمعیِ خوب ناتوان باشند، تقوایشان رشد نیافته و برای تعجیل ظهور، فایدۀ چندانی ندارند! اصل تقوا آنست که در جریان یک زندگی جمعی و کار تشکیلاتی خود را نشان بدهد

امام زمان در توقیع شریف خود فرموده اند اگر شیعیان ما جمع شوند و به عهدی که به گردن آنها داریم وفا کنند، به سرعت، سعادت مشاهدۀ ما نصیبشان میشود (احتجاج/۴۹۹/۲)

یعنی هرکس «تَکی» به حضرت ابراز ولایتمداری کند، مانعِ ظهور را برطرف نمیکند

دانشگاه امام صادق ۹۵/۳/۲

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

من نمی توانم اسم رهبر روی ایشان بگذارم، بزرگتر از این است! نمی توانم بگویم شخص اول است، برای اینکه دومی در کار نیست! ما ایشان را نمی توانیم با هر تعبیری تعبیر کنیم، إلّا همین که "مهدی موعود" است؛ آنی است که خدا ذخیره کرده است برای بشر.

صحیفه امام، ج۱۲، ص۴۸۲

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

خداوند ویژگی های برجسته ای (صفات پیغمبران از اولین تا آخرین) به حضرت مهدی داده که به هیچ یک از امامان عطا نکرده است.

حضرت مهدی، طول عمر و بردباری را از نوح، بت شکنی را از ابراهیم، قیام در مقابل جبار را از موسی، قضاوت را از سلیمان، جمال و ملک داری را از یوسف، معجزات روشن را از عیسی و قیام و انقلاب جهانی را از حضرت محمد صلوات الله علیه به ارث برده اند. تمام فرشتگان و حتی فرشتگان جنگ بدر و احد به علاوه 313 نفر از نخبگان مخصوص از سراسر شهرهای اسلامی در خدمت ایشان خواهند بود. این تحولات بزرگیست که زمینه سازی می خواهد. تمام این زمینه ها باید توسط مسلمانان و شیعیان به وجود بیاید و از همه مهم تر مردم آمادگی پذیرفتن فرمایشات ایشان را داشته باشند.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

فرقی که ما شیعیان با دیگر فِرَق اسلامی و غیر اسلامی داریم اینست که ما این شخص عظیم و عزیز را میشناسیم؛ اسمش را، تاریخ ولادتش را، پدر و مادر و اجداد عزیزش را، « قضایایش» را میدانیم، ولی دیگران این ها را نمی دانند... به همین دلیل است که توسّلات شیعه، « زنده تر» و « پُرشورتر» و « بامَعناتر» و « با جهت تر» است...

اصل مهدویت مورد اتفاق همه مسلمان هاست... اما در بخش اصلی قضیه که « معرفت به شخص منجی است»، دچار نَقص معرفتند. شیعه با خبرِ مُسَلّم و قطعی خود، منجی را با نام، با نشان، با خصوصیات، با تاریخ تولد، میشناسد.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

ما در دریای زندگی در معرض غرق شدن هستیم، دستگیری ولی خدا لازم است تا سالم به مقصد برسیم. باید به ولی عصر «عج»استغاثه کنیم که مسیر را روشن سازد  و مقصد را همراه خود ببرد.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

شیخ کلینی رحمه الله نقل کرده، امام صادق علیه السلام فرمودند:

مَنْ قَرَأَ عِنْدَ مَنَامِهِ آیَةَ اَلْکُرْسِیِّ ثَلاَثَ مَرَّاتٍ وَ اَلْآیَةَ اَلَّتِی فِی آلِ عِمْرَانَ: «شَهِدَ اَللّٰهُ أَنَّهُ لاٰ إِلٰهَ إِلاّٰ هُوَ وَ اَلْمَلاٰئِکَةُ» وَ آیَةَ اَلسُّخْرَةِ وَ آیَةَ اَلسَّجْدَةِ وُکِّلَ بِهِ شَیْطَانَانِ یَحْفَظَانِهِ مِنْ مَرَدَةِ اَلشَّیَاطِینِ شَاءُوا أَوْ أَبَوْا وَ مَعَهُمَا مِنَ اَللَّهِ ثَلاَثُونَ مَلَکاً یَحْمَدُونَ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ وَ یُسَبِّحُونَهُ وَ یُهَلِّلُونَهُ وَ یُکَبِّرُونَهُ وَ یَسْتَغْفِرُونَ لَهُ إِلَى أَنْ یَنْتَبِهَ ذَلِکَ اَلْعَبْدُ مِنْ نَوْمِهِ وَ ثَوَابُ ذَلِکَ لَهُ.

هرکس در وقت خواب سه مرتبه آیت الکرسى بخواند و یکبار آیه شهدالله و آیه سُخره و آیه سجده را بخواند، حق سبحانه و تعالى دو شیطان (خوب) را نگهبان سازد که در هر صورت او را حفظ کنند از شیاطین گردنکش، و سى فرشته را با اینها مقرّر فرماید که حمد الهى و تسبیح و تهلیل و تکبیر و استغفار کنند تا بنده از خواب بیدار شود و ثواب اینها از او باشد.

 

📚 الکافی، جلد ٢، صفحه  ۵۳۹

آیه شهدالله، آیه ۱۸ سوره آل عمران است. آیه سُخره، آیه ۵۴ سوره اعراف است.

 آیه سجده، بنابر مشهور ۲ آیه آخر سوره فصلت است، و برخی گفته‌‌اند آیه ۱۶ سوره سجده است، اما احتیاط خواندن هردو است.

📚 مرآة العقول، جلد ١٢ صفحه ٣١٧

 

 

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

قبل از خواب، اشتغال داشتن به عمل عبادی خاص، بسیار مؤثر است. وقتی انسان با وضو و با حال عبادت و توجه، به خواب برود، خیلی راحتتر به سحرخیزی و نماز شب موفق خواهد شد. مرحوم قاضی و بزرگان دیگر به خواندن سور مسبحّات قبل از خواب سفارش کرده‏اند. این مسبحات هم خیلی سرّ عجیبی دارد. گویی در روایت دارد که هر کس این سور را بخواند، نمی میرد تا اینکه حضرت بقیه الله علیه السلام را درک کند.

منظور از سور مسبحات، سوره ‌های حدید، حشر، صف، جمعه، تغابن و اعلی میباشد.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

شب هنگام که آدمی می خوابد، فرشته بزرگواری و شیطان سرکشی به سوی او می آیند. فرشته به او می گوید: روز خود را با خیر به پایان برسان و شب خود را با خیر آغاز کن. شیطان به او می گوید: روز خود را با گناه پایان بده و شب خود را با گناه آغاز کن. اگر از فرشته اطاعت کرد وتسبیح حضرت فاطمه را در هنگام خواب خواند، فرشته آن شیطان را می زند و از او دور کرده، او را محافظت می‌کند تا بیدار شود. دوباره شیطان می آید و او را امر می کند که با گناه شبش را پایان دهد و روزش را آغاز کند و فرشته او را به خیر امر می‌کند. اگر فرشته را اطاعت کند و تسبیح حضرت‌ فاطمه را بخواند،‌ آن‌ فرشته،

شیطان را از او دور می کند و حق تعالی عبادت تمام آن شب را در نامه عملش می نویسد.

 

منبع: فلاح السائل، ص۲۷۹

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

مـــرگ تــرســی نــدارد. از نظـر ظــاهـر، همان خـواب است. در خصـوص مشکلات پس از مرگ هم به اندازه یک مو، محبت اهل‌بیت علیهم‌السلام، برای نجـات کافی است و آن مقـدار محـبت را [هم کـه مـا] داریـم.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

سعی کنید پایتان را از کشتی حضرت سیدالشهدا (ع) بیرون نگذارید ودائما به امری از امـور دستگاه امام حسیــــــن (ع) مشغول باشید تا بواسـطــــه آن ازهمه شیعیان دستگیری شود و الا حساب و کتاب آن طـرف دقیق تر از این حرفهاست.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

آیت الله سید رسول موسوی (ره)🌱:

آقا...! این همه عشق در عالم همه فانـی و همـه رفتنـی است. کـجـاست باقـی تر از امام حسین علیه السلام؟

و لذا من مکرر عـرض کـردم مـوفـقـیـت در گـرو دو مسئـله است، نمازشب و زیارت عاشورا.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

حتی اگر با ریا برای امام حسین کاری کنید، آن عمل نوشته می شود.

مِصباحُ الهُدی و سَفینةُ النَجاة

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

الحسین (علیـه‌ السلـام)، سختــی هــای زمـــان احتضـار (قبض روح) را از بین میبـرد.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

آنـهـا شمــا را نـزد حضـرت آقــا ابـا عبـدالله الحسیــن (علیـه السلام) یــاد مـی کنـنـد.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

در بیان عارف بالله آیت الله یعقوب قائنی (ره)

امام زمان(عج) می فرمایند: از فضایل تربت حضرت سیّدالشهداء(علیه السلام) آن است که چنان چه تسبیح تربت حضرت در دست گرفته شود، ثواب تسبیح و ذکر را دارد، گر چه دعایى هم خوانده نشود.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

به جز از راه سیدالشهدا علیه‌السلام به مقام توحید برسد.

سَرَیـان فیوضات و خیرات از مسیر حضرت سیــدالشـهــدا علیـه‌السلام است و پیشکــار ایـن فضیلت هـم حضـرت قمـر بنـی هاشم ابــــــالفضـــل العــبــــاس علیــه‌السلـام است.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

🔹️شخصی بود به نام توبه بن صمه که در بیشتر اوقات شب و روز به مراقبه و محاسبه نفس مشغول بود.

🔸️روزی ایام عمر خود را حساب کرد 21500 روز شد، گفت: اگر هر روزی فقط یک گناه کرده باشم، بیست و یک هزار و پانصد گناه می شود، آنگاه چگونه خدا را با این همه گناه ملاقات کنم ؟ چه بر سرم می آید ...

دیدند او پس از گفتن این جملات بیهوش شد و در همان حال از دنیا رفت ...

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

در نامهٔ اعمال او ثبت می شود و فرشتهٔ موکّل بر او، آن را می نویسد. اما اگر بنده ای به خود آمد و از گناهان خود پشیمان شد و حالت استغفار واقعی به خود گرفت، آن گناهان از بین می رود. هیچ عاملی برای محو گناه جز استغفار وجود ندارد .

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

از بامداد تا شب مهلت دارد پس اگر آمرزش خواست آن گناه بر او نوشته نشود.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

کسى که به خود تلقین مى‏ کند که گناه مى‏ کنم و بعد توبه مى‏ کنم چنین کسى مقصودش از توبه بازگشت به خدا و خضوع و شکستگى در برابر مقام پروردگار نیست،

بلکه او مى ‏خواهد به خداى خود نیرنگ بزند و به خیال خود از این راه عذاب خدا را در عین مخالفت امر و نهى او دفع کند.

پس در حقیقت چنین توبه ‏اى تتمه همان نیت سوء اول او است نه توبه حقیقى که به معناى ندامت از گناه و بازگشت به خداست‏. (تفسیرالمیزان، ج‏۱۱)

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

هـر وقــت خـوشحــال شدیــد بر محمـد و آل محمـد صلــوات بفرستید و هر وقت غمناک شدید، استغـفـار کنید. خـدا در را باز میکند.

همچنین می فرمودند: هـر روز عصر ۷۰ بـار استـغفــار را تــرک مکـن؛ عمـومـا عصـر و دم غروب شیعیان را غم می گیرد و با استغفار برطـرف می شـود. با ایـن استغـفـار دل پـاک می شـود و شیـطــان بـه دل پــاک راه نـدارد.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

نـا امیـدی از رحمت خـدا بزرگ تـریـن گنـاه است، حتی از به قتل رساندن یک انسان

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

غیبت کردن، اوج حماقت است... روز قیـامت نیکی هایمان را به محبـوب ترین فـرد زندگـی مان نخواهیم داد امـا مجـبــور می شـویـم نیـکی هایمـان را بـه کـسـی بدهیـم کـه از او متنـفـر بودیـم و غیبتش را کردیم؛ گناه، مخصوص حـق الـنــاس اوج حمــاقـت اسـت نـه زرنـگـی، زرنـگـی بنــدگـی خـداست.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

اگر نماز هایتان را در اول وقت به پا دارید، خدای متعال مشکلات لاینحل شما را برطرف می کند.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

نماز شب کلید حل همه مشکلات زندگی ست. مردم خیلی تلاش میکنند، اما نتیجه و مقصود خود را نمی یابند، زیرا کلید را نیافته اند.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

اما نماز شب پس هیچ چاره و گریزی برای مؤمنین از آن نیست، و تعجب از کسی است که می خواهد به کمال دست یابد و در حالی که برای نماز شب قیام نمی کند و ما نشنیدیم که احدی بتواند به آن مقامات دست یابد مگر به وسیله نماز شب.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

سجده‌ی طولانی، اخلاق را عوض میکند. در هر شبانه روز لااقل یک سجده طولانی داشته باشید. هیچ عبادتی مثل سجده نیست. به تربت امام حسین علیه السلام، زیاد سجده کردن، اخلاق را عوض میکند.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

تو چه می‌دانی که نماز شب چیست؟

بی‌شک یکی از بالاترین مقامات معنوی، توفیق خواندن نافلهٔ شب است. مرحوم آیت الله حاج میرزا جواد آقا ملکی تبریزی ره می‌فرماید: «از نوافل بسیار سفارش شده، نماز شب است و تو چه می_دانی که نماز شب چیست! که همانا نور در ظلمت و امن از وحشت و خلوتی در برابر کثرت عالمیان است.

رهنمای سلوک ص۲٤

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

ترک معصیت و نماز اول وقت برای رسیدن به مقامات عالیه کافی است...

حجةالاسلام شیخ علی بهجت (فرزند آیت الله بهجت ره) نقل میکند که:

پدرم با استاد شروع نکرد بلکه با استاد تمام کرد. یافته ی پدرم این بود، می‌فرمود:

«ترک معصیت به دقت و نماز اول وقت، کافی است تا انسان به بالاترین مقامی که برای او امکان دارد برسد.»

به همین سادگی و از بس این ساده است، کسی باور نمی‌کند.

پدرم آیة الله بهجت می فرمود: آقای قاضی در اواخر عمر به این نتیجه رسید و گفت:

«ترک معصیت و نماز اول وقت برای رسیدن به مقامات عالیه کافی است.»

پدرم می فرمود:

من این نظریه استاد را جرأت نکردم برای هم کلاسی‌های خودم نقل کنم؛ به دلیل اینکه با برنامه‌های سی چهل ساله استاد منافات داشت. چیزی نگفتم تا اینکه حرف خود به خود پراکنده شد و من نیز گفتم:

بله من این موضوع را از ایشان شنیدم. دوبار هم شنیدم.

پدرم خودشان نیز از همین راه رفته بود.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

مرحوم آیت الله حاج شیخ حسنعلی اصفهانی (معروف به نخودکی) در وصیت خود به فرزندش می گوید:

اگر آدمی چهل روز به ریاضت و عبادت بپردازد ولی یک بار نماز صبح از او فوت شود، نتیجه آن چهل روز عبادت بی ارزش خواهد شد. فرزندم تو را سفارش می کنم که نمازت را اول وقت بخوان و از نماز شب تا آن جا که می توانی غفلت نکن.

از امام صادق(ع) پرسیدند که چرا کسانی که در آخر زمان زندگی می کنند رزق و روزیشان تنگ است؟ فرمودند :به این دلیل که غالبا نمازهایشان قضا است.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

سجده‌ی طولانی، اخلاق را عوض میکند. در هر شبانه روز لااقل یک سجده طولانی داشته باشید. هیچ عبادتی مثل سجده نیست. به تربت امام حسین علیه السلام، زیاد سجده کردن، اخلاق را عوض میکند.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

.در دنیــا به صاحبـان خانـه دو هـزار متری و ریاست و ماشین میگویند اشـراف مـملـکــت، امــا در قـیــامـت اشراف آن کسانی هستند که نمـاز شب می خوانند.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

امام علی (ع): در قسمتهای مختلف مساجد نماز بخوانید زیرا هر قطعه زمینی در قیامت برای کسی که روی آن نماز خوانده گواهی می دهـد.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

از آیت‌ الله‌ بهجت سوال شد: چه کنیم تا نماز صبح مان قضا نشود..؟!

فرمودند: کسی که باقی نمازهایش را در اول‌ وقت بخواند!

خدا او را برای نماز صبح بیدار خواهد کرد...

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

در زهد و تقوا زبانزد عام و خاص بود و مدال بندگی بر گردن داشت.او را عالم رویا دیدند.

از او پرسیدند: با این همه علم و زهد و قداست، اینجا چه چیزی عامل نجات شما شد؟

با دست به حرم امیرالمؤمنین علیه‌السلام اشاره کردند و فرمودند:

محبت این آقا؛ و سپس نمازشب‌هایی که خوانده بودم که به برکت ولایت مولا علی (ع) پذیرفته شد.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

شب ها بـرای عبـادت سحـری مـرا صدا می زننـد. یک شب می گویند: مرتضی برخیز!

یک شب دیگر می گویند: شیخ مرتضـی!

و یـک شب دیگـر مـی گویند: آقــــا شیـــخ مرتضــی!

مـن وقتـی دقـت می کنـم، می بیـنـم اینـها بـه [روز] مـن بستگـی دارد. هـر روز کـه من در رفتار و اعـمـالـــم دقـت بیشتــری مـی کـنـم و زیادتـر مواظب هستم، در بیـدار شدن بــا احتــــرام بیشتــری رو به رو هستـم.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

در "مفــاتیـــح الـجنــــان" آمـده است که امـام زمان عجل‌ الله‌ تعالی‌ فرجه‌ الشریف سه بار

به سیـد رشتـی فرمودند: نافله، نافله، نافله

و مقصود، نمازشب است، همچنین سه مرتبه فرمودند:

عاشورا، عاشورا، عاشورا،

که مقصودشان زیارت‌عاشورا است.

و سه مرتبه فرمودند: جامعه، جامعه، جامعه،

که مقصودشان زیارت‌جامعه‌کبیره است.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

سید رشتی در راه حج است که از کـاروان عقب می‌ ماند و راه را گم می‌کند، در این مـوقـع بـه محضــر امـــام زمـــان (عجل‌ الله‌ تعـالـی‌ فـرجـه‌ الـشریـف) مشـرف می‌شود.

نکتـه مهم در این تشرف این است که اگر راه را گم کردید، زیـارت عاشورا را بخوانید، جامعه کبیره و نماز شب بخوانید تا مسیر حق را ببینید و در صـراط مستقیم بیفتید.

📚 کتاب پرده نشین (شرح کلمات عرفانی اخلاقی آیت الله بهجت ره) صفحه ۱۶۱

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج


 

آقا...! این همه عشق در عالم همه فانـی و همـه رفتنـی است. کـجـاست باقـی تر از امام حسین علیه السلام؟ و لذا من مکرر عـرض کـردم مـوفـقـیـت در گـرو دو مسئـله است، نمازشب و زیارت عاشورا.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

بیـش از پنجـاه سـال بـود کـه نمـازشب آیـت الله شهیـد مـرتضـی بـروجــردی (ره) تـرک نشـده بـود و غالب اوقـات تهجـــد در شـب را در "اتــاقــی کـاملــا تــاریــک" انجــام مـی داد.

به حدی که اگر روزنه نوری از پنجره داخل می آمد آن را می پوشاند تا اتاق در ظلمات و تاریکی محض قرار گیرد.

علت را که سوال می کردند، می فرمودند: میخوام به یاد تاریکی قبرم بیافتم.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

اهدای ثواب نمـازشب به حضرت ام البنین سلام الله علیها، جهت بـرآورده شـدن "حــاجــات سـخـت" مفیـد و مجـرب است.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

نیت کنید سَحَرها برای نمازشب بلند شوید، برای شما ثواب خواندن نمازشب می‌نویسند گــاهـی اتـفـاق مـی افـتـد کـه انسـان تصمیم دارد نمـاز شب بخـوانــد؛ ولـی خـــواب رفـتـه، نمــاز شب از دستـش مـی رود؛ امـا خـداونـد ثــواب نمــاز شب را بـه او مـی دهـد؛ زیــرا او قـصـد انـجـام آن را داشـته است.

 

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

▫️اگر بخواهید به جایی برسید با کار حوزه و دانشگاه مشکلتان حل نمی شود، این فقط به شما علم می دهد؛ آن که مشکل شما را حل می کند، سجادہ نماز شب است.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

مـــرد دروغ مـی گــویــد پـس بــه خــاطـــر آن دروغـگـویـــی از نمــازشب محــروم میشــود، هنـگـامـی کـه از نمــازشب محـروم شـد، بـه خاطر ترک آن از روزی هم محروم میشود.

{هر کس که دروغ بگوید یا مرتبـه ای از مراتب دروغ در او باشد، از توفیق سحر و نمـازشب محـروم می شـود.}

📚 بحارالأنوار، جلد ۸۴، صفحه ۱۴۶

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

🔸️خوش بویی

امام صادق علیه السلام: نمازشب، آدمی را خوش بو می سازد. 📚همان

🔸️روسفیدی

امام صادق علیه السلام: نمازشب، صورت را سفید و نورانی می کند، آثار ایمان در آن نمایان می شود یا در قیامت در زمره رو سفیدان است. 📚علل، ص۳۶۳

🔸️درمان درد ها

امام صادق علیه السلام: بر شما باد به نمازشب، زیرا دور کننده بیماری از بدن های شما است. 📚همان

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

روز قیـامـت کـه می شــود، خداونــد تمـامـی مــردم را در یــک جـا جمـع مـی کنـد.

منـادی نـدا سر می دهـد که ای کسـانـی که در دنیا سحـرها بر می خواستیـد و تهجد می کردید و نماز شب می خواندید، از جای برخیزید و بلند شوید و بدون حساب به بهشت بروید.

در ایــن وقــت کـســــانـی کـه اهـل نمـاز‌شب بودنـد، از بین جمعیت بلند می شوند و به سمـت بهشت می روند، در‌حالیـکـه خداونـد هنــوز به حساب خلـائـق نـرسیــده و بعــد از رفـتــن آنـهــا بـه بهشـت، خـداونـــد مشغــول رسیدگی به حساب و کتـاب مردم‌ می‌شود.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

۱- نمازشب موجب پیدایش حالات‌معنوی، نشاط و جذبه ملکوتی در دل و جان انسان می شود، به گونه ای که آثارش در روح انسان عمیق تر و دوامش بیشتر است.

۲- موجب تندرستی فرد و خشنودی پروردگار و در معرض رحمت او قرار گرفتن و تمسک به اخلاق پیامبران است.

۳- کسی که نمازشب بخواند، صورت (سیرتش) در روز نیکو خواهد بود.

۴- مایه روشنی چشم است.

۵- کفاره گناهان محسوب می شود.(نمازشب گناهان روز را از بین می برد.)

۶- موجـب پیـدایـش بـوی خـوش و نیـز جلب روزی مـی گـردد.

۷- شرف مؤمن به نمازشب است.

۸- وسیله نیل به مقام محمود است.

۹- موجـب افتـخـار و زیـنـت مـؤمـن در دنیـا و آخـرت مـی گـردد.

۱۰- کسـی کـه عمـرش در حـال خـوانـدن نمـــازشب بـه پـایـان رسـد، بـهشت او تضمین شده است.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

خواندن دعـای فـرج، مقارن با هر بانگ "الله اکبر" در هنگام اذان صبح، ظهر و مغرب، آثـار عجیبـی دارد.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

نماز شب، گناه روز را محو مى‌کند و نــــور قیـــامت است.

تمــــام انبـیــــاء نمــــاز شب داشتـنـــد.

نمـــاز شب، رمـــز سلـــامتـــى بـــدن و روشنــــایـــی قبـــر است.

 نمــــاز شب، در اخلاق، رزق، برطرف شدن اندوه، اداى دیـن و نـور چشم مـوثّـــر است.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

در تعبـدیـات کوه کندن (کار دشوار و طاقت‌ فرسا) از ما نخواسته‌اند، سخت‌ترینش نماز شب خوانــدن است، که در حقیـقت، تغییـر وقت خواب است، نه اصل بـی‌خوابی، بلکه نـیـم سـاعـت زودتــر بـخـواب تـا نیـم سـاعـت زودتـر بیـدار شـوی.

📚 در محضر بهجت، ج٢، ص١٧٠

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

نماز شب کلید حل همه مشکلات زنـدگی است.مردم خیلی تلاش میکنند امانتیجه و مقصـود خــود را نمـی‌یابند زیرا کــلیــد را نیافته اند.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

در بـیـداری بیـن الطـلـوعیـن اثـرات عجـیـب و شـگـفـتـی اسـت کـه حـتــی ذره ای از آن نصیب فردی که خـواب است، نمـی شـود... ✨️🌙

از اذان صبح تا طلوع آفتاب را بین الطلوعین می گویند.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

کــاش بـه جــای ریـاضت، عـمـرم را در راه تقرب به امام زمان (عج) صرف کرده بودم.

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

مرحوم‌حاج‌علی‌اکبر‌مباشر یک شب، خوابی دیدم و به من گفتند:

هیچ کدام از سینه‌زنی ها و گریه هایی که کردی بالا نرفته است! چون برای فرج آقا دعا نکردی.

شرط قبولی اعمال ما دعا برای فرج است.

اَللّهُمَّ‌‌عَجِّل‌‌لِوَلیِّکَ‌الفَرَجَ‌‌وَالْعافِیَةوَالنَّصْرَ

  • اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج